Pin It

Νέα ποιητική συλλογή σε κυκλοφορία από τις εκδόσεις «Έλξευσις» με τίτλο: Τα 72 Σονέτα της Μπονώρας

239 soneta b

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα ποιητικό έργο ολοκληρωμένο από κάθε άποψη. Η ποιήτρια, μέσα από το έργο της προσδιορίζει το πνευματικό μονοπάτι του ανθρώπου από την γέννησή του, έως και την δικαίωση πριν το τέλος.

Άριστη γνώστης της ποιητικής τέχνης, αλλά και της διαλεκτικής γραμματείας και κληρονομιάς της Ελλάδος, τις χρησιμοποιεί με αριστοτεχνικό τρόπο στην υψηλού επιπέδου στιχουργική μορφή σονέτο. Τηρώντας παράλληλα σχεδόν απόλυτα και τους κανόνες του σονέτου που είναι σε ιαμβικό ενδεκασύλλαβο.

Το έργο, με περισσή τέχνη η ποιήτρια το χωρίζει σε τρία κύρια μέρη προσδιορίζοντας και την πορεία του ανθρώπου και είναι:

Η αρχή – Η διαδρομή - & Το τέλος.

Η κάθε ενότητα δε, η οποία χωρίζεται και αυτή σε τρία μέρη ξεκινώντας από την αρχή και την γένεση, σχηματίζει τις πρώτες στιγμές του ανθρώπου, τις αισθήσεις, την αντίληψη, και τα ερωτηματικά του για τον κόσμο.

Στην δεύτερη ενότητα που είναι η διαδρομή, βλέπουμε τον άνθρωπο μέσα από την αναζήτηση, το εγώ του και την ιδιότητα ενός μικρού θεού, να πληροί από έπαρση νιώθοντας μοναδικό άξιο ον στην ανθρώπινη διάσταση και υπόσταση.

Στην τρίτη ενότητα που είναι το τέλος, βλέπουμε τον άνθρωπο πλέον να φιλοσοφεί, να αναζητά τις αληθινές διδαχές, τα μεγάλα ιδεώδη αξίες και ιδανικά, να αντιλαμβάνεται τον ρόλο του στην ζωή και στο σύμπαν, να διέπεται πλέον η σκέψη και ο κόσμος του από την ηθική και στο τέλος, δικαιωματικά να έρχεται και η δικαίωση της ψυχής..

 

Σύντομο βιογραφικό

Η Καλιακούδα Νατάσα γεννήθηκε στην Λάρισα και κατοικεί μόνιμα στον Βόλο.

Είναι απόφοιτος των:

- Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Καλών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης

- ΔΙΙΕΚ Βόλου, Ειδικότητα Τεχνικού Διακόσμησης Εσωτερικού Χώρου

- Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Μεταφραστών

- Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού «Έλξευσις», Σεμινάρια Ποίησης

Οργάνωσε και δίδαξε βιωματικά σεμινάρια τέχνης και ιστορίας της τέχνης, σε ενήλικες και παιδιά σε ΚΔΑΠ και πολυχώρους εκπαίδευσης.

Συμμετείχε με έργα της σε ομαδικές εκθέσεις χαρακτικής, γλυπτικής, ζωγραφικής και βιομηχανικού σχεδίου στα Ιωάννινα και στον Βόλο.

Άρθρα της σχετικά με την ιστορία τέχνης έχουν δημοσιευθεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και σε ιστοσελίδες με πολιτιστικό περιεχόμενο.

Πολυβραβευμένη, με σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς, γενικότερα σε έμμετρο αλλά και ελεύθερο στίχο και ειδικότερα, σε Διαλεκτική ποίηση, Σατυρική, Θρησκευτική, Σονέτα, κ.α.

Συμμετέχει με αρκετά ποιήματά της σε διάφορες ομαδικές συλλογές που έχουν εκδοθεί από φορείς όπως η ΕΛΒΕ, ΕΠΟΚ, ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΕΛΑΙΝΩ κ.α.

Εκδόσεις: Έχει εκδώσει δυο προσωπικές ποιητικές συλλογές «Τα 72 Σονέτα της Μπονώρας» & την «Απολογία», ενώ η τρίτη ποιητική συλλογή της με τίτλο «Θυμητάρι» βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Μεταφράσεις στα αγγλικά με εξειδίκευση στην Λογοτεχνία και ποίηση: “The Rehearsal”. Τίτλος πρωτότυπου «Η Πρόβα» θεατρικό έργο – κωμωδία, του υποψηφίου για Νόμπελ Λογοτεχνίας Δρ. Κυριάκου Κυτούδη από τις «Εκδόσεις Έλξευσις» ενώ ολοκληρώνεται και η μετάφραση της ποιητικής του συλλογής «Ρεπό», που αποτελείται από Ποιητικά Κουαρτέτα & Μονολόγους και θα κυκλοφορήσει στο επόμενο διάστημα. Συγχρόνως, σε διαδικασία μετάφρασης είναι και η "Ελιαμιάδα" έργο υποψήφιο για Νόμπελ λογοτεχνίας 2019 - 2020 μεγαλύτερο της Οδύσσειας, που είναι γραμμένο σε Ομηρικό μέτρο, ομοιοκατάληκτο, και αποτελείται από εννέα ραψωδίες, και που για πρώτη φορά παγκόσμια, μεταφράζεται έργο σε απόλυτο Ομηρικό μέτρο στην αγγλική γλώσσα.

 

Ιστοσελίδα εκδοτικού οίκου: https://elbooksgr.com

 

 

Pin It

Ενημερωθείτε καθημερινά και μέσα από τις συνδέσεις του Ινστιτούτου - στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα

1 facebook2 twitter3 youtube4 tumblr5 pinterest6 linked7 stumbleupon8 vk9 Medium

Σχετικά με Εμάς

Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού «ΕΛΞΕΥΣΙΣ», είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τον Βόλο. Παρ' ό,τι προϋπήρχε σαν πολιτιστικός φορέας, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας του Ινστιτούτου, από την πολιτιστική πρόκληση των δράσεων, εκτός των Ελλαδικών πλέον συνόρων.

Φορέας πολιτισμού, με πολυετή πείρα και έντονη δραστηριότητα στις τέχνες και τον πολιτισμό. Ανάμεσα στους σκοπούς του είναι και οι προσεγγίσεις των πολιτισμικών – πολιτιστικών διαδρομών που αφορούνε στο σύνολό τους τον ελληνικό πολιτισμό, από την γέννησή του έως και σήμερα, αλλά και την διάδοσή του σε όλον τον κόσμο.


Περισσότερα...

Στοιχεία - Διεύθυνση

Επικοινωνία
"ΕΛΞΕΥΣΙΣ"
Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού
+30 24210 20038 / + 30 698 8085300
info@elxefsis.com
elxefsis@gmail.com
Διεύθυνση
Γαλλίας 73 / Μαγνησία - Βόλος
Τ.Κ. 38221