Δύο βραδιές που χαρακτηρίστηκαν από την μοναδική ποιότητα και την αισθητική, και τις εγγυήθηκαν οι Φορείς, που με πολλή φροντίδα τις διοργάνωσαν. Πρόκειται για μια μεγάλη συνεργασία του Φορέα Πολιτισμού «Έλξευσις» (Κυρ. Κυτούδης), του Παγκόσμιου Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (Κων. Σκριάπας), υπό την Αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού - ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.
 

Μουσικοποιητικό αφιέωμα στην Κρητική Λογοτεχνία και Ποίηση, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου στις 9-12-2015 σε συνεργασία με την Κρητική Αδελφότητα Μαγνησίας «Το Αρκάδι»
 

Μουσικοποιητικό αφιερωμα στον Οδυσσέα Ελύτη «στην Παναγία εις την τρύπα» Γορίτσα Βόλου. Ο φορέας πολιτισμού «ΕΛΞΕΥΣΙΣ», διοργάνωσε μουσικοποιητική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή «Οδυσσέα Ελύτη».
 

«ΘΕΑΤΡΟ – ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» Σενάριο – Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κυτούδης. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2013, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», θέατρο-ρεμπέτικη παράσταση με διαλόγους στο ρεμπέτικο γλωσσικό ιδίωμα.
 

Σχετικά με Εμάς

Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού «ΕΛΞΕΥΣΙΣ», είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τον Βόλο. Παρ' ό,τι προϋπήρχε σαν πολιτιστικός φορέας, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας του Ινστιτούτου, από την πολιτιστική πρόκληση των δράσεων, εκτός των Ελλαδικών πλέον συνόρων.

Φορέας πολιτισμού, με πολυετή πείρα και έντονη δραστηριότητα στις τέχνες και τον πολιτισμό. Ανάμεσα στους σκοπούς του είναι και οι προσεγγίσεις των πολιτισμικών – πολιτιστικών διαδρομών που αφορούνε στο σύνολό τους τον ελληνικό πολιτισμό, από την γέννησή του έως και σήμερα, αλλά και την διάδοσή του σε όλον τον κόσμο.


Περισσότερα...

Στοιχεία - Διεύθυνση

Επικοινωνία
"ΕΛΞΕΥΣΙΣ"
Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού
+30 24210 20038 / + 30 698 8085300
info@elxefsis.com
elxefsis@gmail.com
Διεύθυνση
Γαλλίας 73 / Μαγνησία - Βόλος
Τ.Κ. 38221