Pin It

Νέα ποιητική συλλογή σε κυκλοφορία από τις εκδόσεις «ΕΛΞΕΥΣΙΣ» με τίτλο: Απολογία

 240 apologia b

Λίγα λόγια για το έργο:

Στην Απολογία, με έναν αριστοτεχνικό ποιητικό τρόπο, η ποιήτρια μας δείχνει την διαδρομή ενός ανθρώπου από γεννήσεως, έως και το τέλος με όλα τα εφόδια που έχει και πρωτίστως τις αισθήσεις, αλλά και τις έννοιες εκείνες που τον καθιστούν λογικό ον στην ανθρώπινη υπόσταση και διάσταση.

Το ποιητικό έργο χωρίζεται σε τρία μέρη:

Την αρχή – Στο φως – και στο σκοτάδι.

Στην αρχή, με έναν μυσταγωγικό τρόπο μας μεταφέρει σε κείνες τις πρώτες άχραντες ώρες που τα πάντα γεννιούνται αδιάκοπα, αλλά και που παραμένουν ακόμη αγέννητα θυμίζοντας, πότε τον Παρμενίωνα και πότε τον Ησίοδο στις περιγραφές τους για την κοσμογονία, και την Θεουργία. Η ποιήτρια, μοιάζει μυσταγωγός στις περιγραφές της σαν να ήταν εκεί τις πρώτες ώρες της γεννήσεως των πάντων. Σαν να είδε τ’ ανείπωτα, τα άχραντα και ιερά και μας τα μεταφέρει με έναν άριστο ποιητικό και λυρικό τρόπο.

Πηγαίνοντας στο φως, ξεκινάει την διαδρομή από την πρώτη αίσθηση, το φως, τα όσα βλέπουνε τα μάτια και η πρώτη αίσθηση, είναι πάντοτε αγνή και άγια.

Πηγαίνοντας μετά στα όσα γεύονται τα χείλη, στα όσα ονειρεύεται ο νους, στα όσα μπορεί να αγαπήσει η καρδιά, στα όσα ποθεί ένας άνθρωπος, στα όσα γνωρίζει και στο τέλος, έρχεται ο απολογισμός για το κέρδος.

Στο σκοτάδι, μας περνάει στην άλλη πλευρά, της απώλειας, σε μια θρηνωδία για τα όσα δεν βλέπουμε, δεν ονειρευόμαστε, δεν αγαπούμε, δεν ποθούμε αρκετά, δεν γνωρίζουμε και στο τέλος, έρχεται η πραγματική απώλεια, σαν ένα ρέκβιεμ ολόκληρης της ζωής μας.

 

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Καλιακούδα Νατάσα γεννήθηκε στην Λάρισα και κατοικεί μόνιμα στον Βόλο.

Είναι απόφοιτος των:

- Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Καλών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης

- ΔΙΙΕΚ Βόλου, Ειδικότητα Τεχνικού Διακόσμησης Εσωτερικού Χώρου

- Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Μεταφραστών

- Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού «Έλξευσις», Σεμινάρια Ποίησης

Οργάνωσε και δίδαξε βιωματικά σεμινάρια τέχνης και ιστορίας της τέχνης, σε ενήλικες και παιδιά σε ΚΔΑΠ και πολυχώρους εκπαίδευσης.

Συμμετείχε με έργα της σε ομαδικές εκθέσεις χαρακτικής, γλυπτικής, ζωγραφικής και βιομηχανικού σχεδίου στα Ιωάννινα και στον Βόλο.

Άρθρα της σχετικά με την ιστορία τέχνης έχουν δημοσιευθεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και σε ιστοσελίδες με πολιτιστικό περιεχόμενο.

Πολυβραβευμένη, με σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς, γενικότερα σε έμμετρο αλλά και ελεύθερο στίχο και ειδικότερα, σε Διαλεκτική ποίηση, Σατυρική, Θρησκευτική, Σονέτα, κ.α.

Συμμετέχει με αρκετά ποιήματά της σε διάφορες ομαδικές συλλογές που έχουν εκδοθεί από φορείς όπως η ΕΛΒΕ, ΕΠΟΚ, ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΕΛΑΙΝΩ κ.α.

Εκδόσεις: Έχει εκδώσει δυο προσωπικές ποιητικές συλλογές «Τα 72 Σονέτα της Μπονώρας» & την «Απολογία», ενώ η τρίτη ποιητική συλλογή της με τίτλο «Θυμητάρι» βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Μεταφράσεις στα αγγλικά με εξειδίκευση στην Λογοτεχνία και ποίηση: “The Rehearsal”. Τίτλος πρωτότυπου «Η Πρόβα» θεατρικό έργο – κωμωδία, του υποψηφίου για Νόμπελ Λογοτεχνίας Δρ. Κυριάκου Κυτούδη από τις «Εκδόσεις Έλξευσις» ενώ ολοκληρώνεται και η μετάφραση της ποιητικής του συλλογής «Ρεπό», που αποτελείται από Ποιητικά Κουαρτέτα & Μονολόγους και θα κυκλοφορήσει στο επόμενο διάστημα. Συγχρόνως, σε διαδικασία μετάφρασης είναι και η "Ελιαμιάδα" έργο υποψήφιο για Νόμπελ λογοτεχνίας 2019 - 2020 μεγαλύτερο της Οδύσσειας, που είναι γραμμένο σε Ομηρικό μέτρο, ομοιοκατάληκτο, και αποτελείται από εννέα ραψωδίες, και που για πρώτη φορά παγκόσμια, μεταφράζεται έργο σε απόλυτο Ομηρικό μέτρο στην αγγλική γλώσσα.

Ιστοσελίδα εκδοτικού οίκου: https://elbooksgr.com

 

Pin It

Ενημερωθείτε καθημερινά και μέσα από τις συνδέσεις του Ινστιτούτου - στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα

1 facebook2 twitter3 youtube4 tumblr5 pinterest6 linked7 stumbleupon8 vk9 Medium

Σχετικά με Εμάς

Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού «ΕΛΞΕΥΣΙΣ», είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τον Βόλο. Παρ' ό,τι προϋπήρχε σαν πολιτιστικός φορέας, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας του Ινστιτούτου, από την πολιτιστική πρόκληση των δράσεων, εκτός των Ελλαδικών πλέον συνόρων.

Φορέας πολιτισμού, με πολυετή πείρα και έντονη δραστηριότητα στις τέχνες και τον πολιτισμό. Ανάμεσα στους σκοπούς του είναι και οι προσεγγίσεις των πολιτισμικών – πολιτιστικών διαδρομών που αφορούνε στο σύνολό τους τον ελληνικό πολιτισμό, από την γέννησή του έως και σήμερα, αλλά και την διάδοσή του σε όλον τον κόσμο.


Περισσότερα...

Στοιχεία - Διεύθυνση

Επικοινωνία
"ΕΛΞΕΥΣΙΣ"
Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού
+30 24210 20038 / + 30 698 8085300
info@elxefsis.com
elxefsis@gmail.com
Διεύθυνση
Γαλλίας 73 / Μαγνησία - Βόλος
Τ.Κ. 38221