Pin It

ΜΟΥΣΕΙΑ

MΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

1 mnimeia mouseia2 mnimeia mouseia

 

 

 

 

 


Από τα σπουδαιότερα μουσεία στην Ελλάδα. Εντυπωσιακό και ευρύχωρο, στεγάζει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από τη Μυκηναϊκή περίοδο έως την Παλαιοχριστιανική
Αθήνα.

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 4 mnimeia mouseia3 mnimeia mouseia

 

 

 

 

 

Το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο, με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου. Πάνω από 11.000 εκθέματα, σε ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ

 6 mnimeia mouseia5 mnimeia mouseia

 

 

 

 Σύγχρονη μουσειακή αντίληψη με εκθέματα από το αρχαίο μαντείο των Δελφών, σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας. Οι μοναδικές και πλούσιες συλλογές του περιλαμβάνουν κυρίως αρχιτεκτονικά γλυπτά, αγάλματα, αριστουργήματα μικροτεχνίας και αφιερώματα των πιστών στο ιερό, τα οποία ανακλούν τη θρησκευτικό-πολιτική και καλλιτεχνική δρα- στηριότητά του σε όλη την ιστορική του πορεία, από την ίδρυση του απολλώνιου τεμε- νους τον 8ο αιώνα π.Χ. έως την παρακμή του στα χρόνια της ύστερης αρχαιότητας.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

 8 mnimeia mouseia7 mnimeia mouseia

 

 

 

 Ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, από τα προϊστορικά ως τα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Ξεχωρίζει η έκθεση των γλυπτών, με κορυφαίο το άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη.

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΤΑΦΩΝ ΑΙΓΩΝ (ΒΕΡΓΙΝΑ)

9 mnimeia mouseia


Ένα υπόγειο μουσείο-τύμβος, που εγκιβωτίζει και προστατεύει τα μνημεία, φιλοξενεί τους θησαυρούς του μακεδονικού πολιτισμού, που βρέθηκαν στους βασιλικούς τάφους των Αιγών.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 11 mnimeia mouseia10 mnimeia mouseia

 

 

 

 Από τα πιο σημαντικά μουσεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με εκθέματα που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια ιστορίας, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Ξεχωρίζει η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες, την τοιχογραφία των ταυροκαθαψίων, τον δίσκο της Φαιστού, κ.ά.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 13 mnimeia mouseia12 mnimeia mouseia

 

 

 

 Το κτήριο είναι διατηρητέο μνημείο νεότερης κληρονομιάς και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μοντερνισμού. Περιλαμβάνει εκθέματα από ανασκαφές σε όλη την Μακεδονία.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΟΥ

14 mnimeia mouseia 15 mnimeia mouseia

 

 

 

 Στο ισόγειο θα θαυμάσετε μια εκπληκτική συλλογή γλυπτών, ενώ στον πρώτο όροφο θα δείτε την σπάνια αρχαία ύδραυλι, ένα πνευστό–κρουστό–υδραυλικό μουσικό όργανο.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΟΔΟΥ, ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ

18 mnimeia mouseia16 mnimeia mouseia

17 mnimeia mouseia

Εκτίθενται ευρήματα από τη Μυκηναϊκή εποχή μέχρι τον Μεσαίωνα, από την Ρόδο και τα γειτονικά νησιά.

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ, ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ

21 mnimeia mouseia     19 mnimeia mouseia20 mnimeia mouseia


Το σημαντικότερο ίσως μνημείο της Ιπποτοκρατίας, περιλαμβάνει ψηφιδωτά δάπεδα, κίονες, έπιπλα μεσαιωνικά και άλλα αντικείμενα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΘΗΡΑΣ

 23 mnimeia mouseia22 mnimeia mouseia

 

 

 

 Φιλοξενεί ευρήματα από τον προϊστορικό οικισμό στο Ακρωτήρι, με εκθέματα που εντυπωσιάζουν, όπως η τοιχογραφία της Άνοιξης με τα ερωτοτροπούντα χελιδόνια, η τοιχογραφία των Πιθήκων, κ.ά.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 25 mnimeia mouseia24 mnimeia mouseia

 

 

 

 Ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία στην Ελλάδα με πρωτότυπες εκθέσεις για την παλαιοχριστιανική, βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

 27 mnimeia mouseia26 mnimeia mouseia

 

 

 

 Κτίσθηκε το 1909 με χρήματα του Αλέξιου Αθανασάκη από την Πορταριά του Πηλίου. Πρόκειται για ένα ισόγειο νεοκλασικό κτίριο με συνολικό εμβαδόν 870 τ.μ., που περιλαμβάνει 7 χώρους έκθεσης.

ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

28 mnimeia mouseia 29 mnimeia mouseia

 

 

 

 Ανήκει στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, που ιδρύθηκε το 1882 με σκοπό τη συλλογή, διάσωση και προβολή κειμηλίων και μαρτυριών σχετικών με τη νεώτερη ελληνική ιστορία. Είναι το παλαιότερο μουσείο του είδους του και περιλαμβάνει πλούσιες συλλογές που διαφωτίζουν τις πιο αντιπροσωπευτικές ιστορικές φάσεις του Νεώτερου Ελληνισμού, από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έως τον Πόλεμο του 1940.

ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

30 mnimeia mouseia

31 mnimeia mouseia

 

 

 

 

 Το Ενυδρείο Κρήτης Cretaquarium άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το Δεκέμβριο 2005. Είναι το πρώτο μεγάλο δημόσιο ενυδρείο στην Ελλάδα και ανήκει στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο για τη θαλάσσια επιστήμη στην Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ

32 mnimeia mouseiaΤο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας, ή Μουσείο Αρχαίας Αγοράς (Αθηνών), ή Μουσείο Αττάλου δημιουργήθηκε το 1957, και στεγάζεται στον ισόγειο χώρο της Στοάς του Αττάλου, μετά την αναστήλωση της. Στο Μουσείο αυτό στεγάζονται και εκτίθενται ευρήματα που έχουν έλθει στο φως από τις αρχαιολογικές ανασκαφές που έχουν γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας και μόνον απ’ αυτόν, που εκτείνεται δυτικά και ΝΔ του Μουσείου μέχρι τον αρχαίο ναό του Ηφαίστου.ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 34 mnimeia mouseia33 mnimeia mouseia

 

 

 

 Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το μοναδικό Μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας, στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 36 mnimeia mouseia35 mnimeia mouseia

 

 

 

 Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ιδρύθηκε το 1964 από τον Άγγελο και τη Νίκη Γουλανδρή με σκοπό «την προώθηση των Φυσικών Επιστημών και την ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση του ανθρώπου, ώστε διά της γνώσης να επανέλθει στο σεβασμό της φύσης...».

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

37 mnimeia mouseiaΤο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας εγκαινιάστηκε στις 6 Ιουνίου του 1991. Βασίζεται στη συλλογή 1.200 ελληνικών λαϊκών μουσικών οργάνων από τον 18ο αιώνα ως τις μέρες μας. 
ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ

38 mnimeia mouseiaΤο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας είναι ένα κατ’ εξοχήν θεματικό μουσείο με ενδυματολογικό περιεχόμενο. Στις συλλογές του περιλαμβάνει περίπου 25.000 αντικείμενα, κυρίως αυθεντικές τοπικές φορεσιές και κοσμήματα του ιστορικού ελληνικού χώρου (τέλη 19ου-αρχές 20ού αιώνα), αντίγραφα μινωικών, αρχαϊκών και βυζαντινών ενδυμάτων, καθώς και 23 πορσελάνινες κούκλες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές, που αποτελούν δωρεά της Β. Όλγας στο Λύκειο των Ελληνίδων.

 

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

39 mnimeia mouseia

40 mnimeia mouseia

 

 

 

 

 Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος ιδρύθηκε το 1949 και από το 1971 στεγάζεται στο κτίριο της Μαρίνας Ζέας, στη Φρεαττύδα, στον Πειραιά. Είναι το μεγαλύτερο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας και παρουσιάζει τη δημιουργία, ιστορία και εξέλιξη του Ναυτικού των Ελλήνων από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

 42 mnimeia mouseia41 mnimeia mouseia

 

 

 

 Δίπλα στο Βυζαντινό Μουσείο, στην οδό Β. Γεωργίου βρίσκεται και λειτουργεί από το 1975 το Πολεμικό Μουσείο Αθήνας. Σκοπός του είναι η συγκέντρωση, παρουσίαση και διαφύλαξη των κάθε είδους πολεμικών κειμηλίων και ενθυμίων της ιστορίας μας, καθώς και η μελέτη-τεκμηρίωση και η προβολή της πολεμικής ιστορίας της χώρας μας.

*******************

Pin It

Σχετικά με Εμάς

Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού «ΕΛΞΕΥΣΙΣ», είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τον Βόλο. Παρ' ό,τι προϋπήρχε σαν πολιτιστικός φορέας, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας του Ινστιτούτου, από την πολιτιστική πρόκληση των δράσεων, εκτός των Ελλαδικών πλέον συνόρων.

Φορέας πολιτισμού, με πολυετή πείρα και έντονη δραστηριότητα στις τέχνες και τον πολιτισμό. Ανάμεσα στους σκοπούς του είναι και οι προσεγγίσεις των πολιτισμικών – πολιτιστικών διαδρομών που αφορούνε στο σύνολό τους τον ελληνικό πολιτισμό, από την γέννησή του έως και σήμερα, αλλά και την διάδοσή του σε όλον τον κόσμο.


Περισσότερα...

Στοιχεία - Διεύθυνση

Επικοινωνία
"ΕΛΞΕΥΣΙΣ"
Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού
+30 24210 20038 / + 30 698 8085300
info@elxefsis.com
elxefsis@gmail.com
Διεύθυνση
Γαλλίας 73 / Μαγνησία - Βόλος
Τ.Κ. 38221